تحولات منطقه

مشهد- مدیرعامل موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی از ارسال ۴۵۶ اثر به دبیرخانه پنجمین دوسالانه تذهیب‌های قرآنی خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۴۲ مورد تذهیب، ۴۴ تشعیر، ۲۰۱ گل و مرغ و ۷۸ نگارگری مذهبی بوده است.

۴۵۶ اثر به دبیرخانه پنجمین دوسالانه تذهیب‌های قرآنی ارسال شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی ثابت نیا شامگاه جمعه در اختتامیه پنجمین دوسالانه تذهیب‌های قرآنی موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی در مرکز همایش ها و نمایشگاه های این آستان اظهار کرد: در مجموع ۳۱۵ هنرمند از ۲۲ استان کشور در این دوسالانه شرکت کردند که از این تعداد ۲۵۵ زن و ۶۰ نفر مرد بودند.

دبیر دوسالانه تذهیب‌های قرآنی افزود: با رای هیات داوران در چهار بخش تذهیب، تشعیر، گل و مرغ و نگارگری مذهبی، در هر بخش سه نفر حایز رتبه های اول تا سوم و سه نفر شایسته تقدیر معرفی شدند.

وی اظهار کرد: موسسه آفرینش های هنری تلاش می کند الگوی تازه ای را برای برگزاری دوسالانه های آتی طراحی کند، در این راستا برآن هستیم تا با شناسایی و جذب هنرجویان نخبه از سراسر کشور بویژه هنرمندان مناطق محروم از جهت آموزش تخصصی، در قالب برگزاری کلاس های آموزشی صحیح و حرفه ای هنرمندان را ضمن دعوت به حضور در حریم امام مهربانی ها در جهت قرارگیری اصولی این هنر حمایت کنیم.

مدیرعامل موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی ادامه داد: با اتکای به پشتوانه هزار ساله از آثار قرآنی گنجینه آستان قدس رضوی، این موسسه با برگزاری دوسالانه تذهیب های قرآنی کوشیده تا با احیای سنت ها و مکاتب قدیم و حمایت از هنرمندان این عرصه در پاسداشت از گنجینه هنرهای ایرانی – اسلامی و تحکیم پایه های ایرانی این هنر مقدس گام بردارد.

ثابت نیا گفت: با توجه به ظرفیت عظیم مجموعه بزرگ این آستان مقدس که شامل برخورداری از ۲۰ هزار قرآن نفیس، بهترین تذهیب ها و جلدها است علاوه بر بازنشر این آثار برای الگوگیری هنرمندان، در راستای رسالت خود مبتنی بر حمایت و ترویج هنرهای اسلامی – شیعی و نیز بهره گیری موسساتی چون شرکت کاشی و فرش از نقوش خلق شده، این موسسه از سال ۱۳۸۷ اقدام به برگزاری دوسالانه تذهیب های قرآنی کرده است.

وی افزود: اهداف برگزاری این دوسالانه، اعتلای هنرهای اسلامی، ترغیب هنرمندان به خلق آثار اصیل اسلامی و ایرانی با توجه به مفاهیم قرآنی دینی و مذهبی، حفظ و احیای مکاتب ارزشمند گذشته و ترویج روشهای سنتی، معرفی و بازسازی آثار نفیس موجود در موزه ها و کتابخانه های آستان قدس از ادوار مختلف تاریخی است.

ثابت نیا، حمایت از هنرمندان عرصه تذهیب و نگارگری، حمایت از جایگاه تذهیب در ایران اسلامی در رقابت با کشورهای مدعی مالکیت این هنر، بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس را از دیگر اهداف برگزاری دوسالانه تذهیب های قرآنی برشمرد.

وی گفت: هنر تذهیب به جهت آمیختگی با اعتقادات دینی و همراهی با کلام کردگار در طول اعصار گذشته همواره از جایگاه ویژه ای در میان هنرهای اسلامی برخوردار بوده است.

علی ثابت نیا افزود: بدون شک تذهیب را پس از خوشنویسی باید مقدس ترین و اصیل ترین هنر اسلامی و ایرانی قلمداد کرد که در طول قرون گذشته با فراز و نشیب به رشد و تعالی خود ادامه داده است.

وی بیان کرد: این هنر در طول سالیان به عنوان ابزاری کارآمد برای طراحی کاشی بویژه در اماکن مذهبی، طراحی فرش و سایر تزئینات اسلامی مورد استفاده قرار گرفته و مفاهیم عمیق فلسفی و عرفانی را با خود همراه داشته است.

وی اظهار کرد: اکنون بدون اغراق بهترین هنرمندان تذهیب را می توان در میان ایرانیان مسلمان جست و کمال این هنر را در جمع هنرمندان ایرانی به نظاره نشست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.